13ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΚΥΡΙΛΛΕΙΑ & ΜΕΘΟΔΙΑ 2023»


    Την Παρασκευή 12 το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου διοργανώνει το 13ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «ΚΥΡΙΛΛΕΙΑ & ΜΕΘΟΔΙΑ» 2023 Ελληνικών χορών με στόχο ένα ξεχωριστό και μοναδικό «ταξίδι» στην πολιτιστική μας παράδοση αλλά και στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία..

Το "13ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Κυρίλλεια & Μεθόδεια 2023" είναι 3-ήμερο, από τις 12/05 έως τις 14/05/2023, και πραγματοποιείται στον πίσω αύλειο χώρο του ΕΠΑΛ Ευόσμου είσοδος από Νυμφαίου - Τριών Ιεραρχών συμπεριλαμβάνοντας πληθώρα εκδηλώσεων.


Σκοπός της εκδήλωσης είναι:

Σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι να συναντηθούν πολιτιστικοί σύλλογοι και χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες γωνιές της χώρας, να χορέψουν, να ανταλλάξουν ιδέες, εμπειρίες και να γνωριστούν σε ένα μεγάλο χορευτικό κύκλο.

Η πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του Δήμου μας.

Η παρουσίαση των δράσεων και η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς που προάγουν οι συμμετέχοντες πολιτιστικοί σύλλογοι αποτελώντας κοιτίδες πολιτισμού και τόπους δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου μικρών και μεγάλων.

Σας περιμένουμε σε ένα φεστιβάλ θεσμός πλέον για τον Δήμο μας και την Δυτική Θεσσαλονίκη  σε ένα 3ημερο πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας σε ένα 3ήμερο διασκέδασης και χαράς.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Μανδαλιανός Κλεάνθης 
   
Χαιρετισμός Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού

Η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού, της δημιουργίας και της αυθεντικής καλλιτεχνικής έκφρασης, το "13ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Κυρίλλεια & Μεθόδεια 2023" επιστρέφει δυναμικά, επιφυλάσσοντας ένα αξέχαστο πολιτιστικό τριήμερο, που αναμένεται να καταστήσει τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου επίκεντρο του πολιτιστικού γίγνεσθαι.

Η “καρδιά” της άνοιξης θα χτυπήσει ρυθμικά στον αύλειο χώρο των ΕΠΑΛ Ευόσμου, σε μια ξεχωριστή διοργάνωση που θα αναδείξει τις αξίες και το μεγαλείο της πλούσιας ελληνικής παράδοσης αλλά και της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Μέσα από το πολυθεματικό και ανανεωμένο πρόγραμμά τους οι φετινές εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα μας δώσουν την ευκαιρία να μοιραστούμε μοναδικές στιγμές διασκέδασης και πνευματικής ανάτασης, στέλνοντας το μήνυμα πως ο πολιτισμός είναι μονόδρομος για έναν καλύτερο κόσμο.

Συγχαίρουμε την “ψυχή” της διοργάνωσης τον δραστήριο Πολιτιστικό-Αθλητικό Σύλλογο Κατοίκων Νέας Πολιτείας για τη μεγάλη προσφορά και το σπουδαίο έργο του στην πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του δήμου μας αλλά και τα εκατοντάδες μέλη του που με μεράκι και αγάπη για τον τόπο μας συμβάλλουν στην ανάδειξη της ντόπιας καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

Θερμές ευχαριστίες και σε όλους τους συμμετέχοντες πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς που ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις για την πραγματοποίηση του 13ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ, το οποίο είμαστε βέβαιοι πως θα καταφέρει να γράψει τη δική του ιστορία.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου
Κλεάνθης Μανδαλιανός

VIDEO 

    Επιμέλεια άρθρου
 Παπανικολάου Στυλιανός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια