13ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΚΥΡΙΛΛΕΙΑ& ΜΕΘΟΔΙΑ» 2023


   Την Παρασκευή 12 το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου & την Αντιδημαρχία Πολιτισμού διοργανώνει το 13ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «ΚΥΡΙΛΛΕΙΑ & ΜΕΘΟΔΙΑ» 2023 Ελληνικών χορών με στόχο ένα ξεχωριστό και μοναδικό «ταξίδι» στην πολιτιστική μας παράδοση αλλά και στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία..

    Στην περιοχή της Νέας Πολιτείας Ευόσμου Θεσσαλονίκης, το πλέον δυναμικό και αναπτυσσόμενο οικιστικά και πληθυσμιακά κομμάτι του Ευόσμου γίνεται κάθε χρόνο το σταυροδρόμι και ο τόπος συνάντησης των πολιτιστικών φορέων αλλά και των πολιτών, των νέων και δημιουργικών ανθρώπων. Μέσα από τις εκδηλώσεις και τα δρώμενα που πραγματοποιούνται, έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να γευτούμε την ομορφιά της πολιτιστικής δημιουργίας αλλά και της γνήσιας ψυχαγωγίας.

   Το "13ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Κυρίλλεια & Μεθόδεια 2023" θα είναι 3-ήμερο, από τις 12/05 έως τις 14/05/2023, συμπεριλαμβάνοντας πληθώρα εκδηλώσεων μεταξύ των οποίων:

  Παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων με παραδοσιακούς χορούς καθώς και χορευτικών συγκροτημάτων με λαϊκούς και ξένους χορούς

   Μετά τις παρουσιάσεις κάθε ημέρα του φεστιβάλ θα ακολουθεί γλέντι σύμφωνα με την θεματική ενότητα

   Παρουσίαση σύγχρονων χορών αλλά και latin από τα τμήματα του συλλόγου μας.

    Έχουν προγραμματιστεί επίσης εκδηλώσεις για τα παιδιά από τις μεσημεριανές ώρες, όπως καραγκιόζη και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης , κυνήγι θησαυρού, αγώνες σκάκι αλλά και έκθεση ζωγραφικής-εικαστικών με θεματική ενότητα.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι:

Η πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του Δήμου μας.

Η σύσφιξη των σχέσεων των πολιτιστικών συλλόγων

Η παρουσίαση των δράσεων και η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς που προάγουν οι συμμετέχοντες πολιτιστικοί σύλλογοι αποτελώντας κοιτίδες πολιτισμού και τόπους δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου μικρών και μεγάλων.

   Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων για κάθε ημέρα του φεστιβάλ θα αναρτηθεί μετά το πέρας της εκδήλωσης ενδιαφέροντος των πολιτιστικών φορέων.


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ         


ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια