17ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» 2023ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Ο όρος «Εθελοντισμός» αναφέρεται γενικά στην ηθελημένη πράξη για κάποιο κοινωφελή σκοπό χωρίς υλικό ή άλλο αντάλλαγμα. Ως εκ τούτου, εθελοντής είναι ο πολίτης που προσφέρει ανιδιοτελώς χρόνο ή γνώση για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα. Ετυμολογικά προέρχεται από το ρήμα «εθέλω», που σημαίνει θέλω πολύ.

Στη σύγχρονη εποχή ο Εθελοντισμός έχει καθιερωθεί ως ο θεσμός που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων, στοχεύει στο συλλογικό όφελος και στη συμμετοχή στα κοινά και καλείται να αναπληρώσει τα κενά που δημιουργούν η αδυναμία του κράτους και οι μηχανισμοί της αγοράς.

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός έχει ως βάσει τις αρχές αυτές και στηρίζετε στην συλλογικότητα των μελών του και την εθελοντική δράση αυτών.


Ο σύλλογος θέλοντας να προάγει την ιδέα του εθελοντισμού στα μέλη του εκτός των ιδίων δραστηριοτήτων του συμμετέχει και με εθελοντικές δράσεις όπου του ζητηθεί και δύναται να παρέχει.
Μία από αυτές είναι και η βοήθεια για την διεξαγωγή του Διεθνή Μαραθώνιου "Μέγας Αλέξανδρος" με δημιουργία στάντ τροφοδοσίας των αθλητών του Μαραθωνίου δρόμου στο 35ο χιλιόμετρο της διαδρομής στο Νέο Κορδελιό.

Ο Μαραθώνιος δρόμος διεξήχθη την Κυριακή 30-4-2023 και η συμμετοχή των μελών εθελοντών στην δράση ήταν για μία ακόμα φορά πολυπληθή

Από νωρίς το πρωί στήσαμε τα πλακάτ του συλλόγου και ετοιμάσαμε το στάντ για να υποδεχθεί τους αθλητές του Μαραθωνίου.

Το κέφι ο ενθουσιασμός και η παρότρυνση προς στους αθλητές ήταν στο ζενίθ οι μουσικές με παραδοσιακούς λαϊκούς χορούς και όχι μόνο έδωσε ένα διαφορετικό τόνο στην όλη προσπάθεια .

Μετά το πέρας η διασκέδαση συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα σε εστιατόριο  του Δήμου μας  

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην επόμενη δράση.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ


▃▃▃▃▃▃  ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ▃▃▃▃▃▃▃▃▃

 Επιμέλεια άρθρου
 Παπανικολάου Στυλιανός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια