28ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων Δήμου Νεάπολης- Συκεών


Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου συμμετείχε στο 28ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων στον Δήμο Νεάπολης- Συκεών που διοργάνωσε το Εργαστήρι  Παραδοσιακού χορού των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 με το παιδικό Κρητικό τμήμα του συλλόγου μας 


Το Παιδικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας με την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Ταρπαντζής Μαρίας παρουσίασε τους χορούς: 
 1) Σιγανός 
 2) Συρτός Χανιώτης και 
 3) Λαζώτης                                                                                                                                  
                               Χαιρετισμός της Προέδρου 
Το Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων, ένας θεσμός με προσφορά στην πολιτιστική, πνευματική και κοινωνική ζωή της πόλης μας, ξεκίνησε το 1991 από το Εργαστήρι μας και μετρά 28 χρόνια. Ως εκπαιδευτικοί, νιώθουμε υπερήφανοι, που δίνουμε τη δυνατότητα σε παιδιά να συνεργάζονται, να

επικοινωνούν μεταξύ τους αξιοποιώντας τον χρόνο τους, να γνωρίσουν χορούς και τραγούδα της παράδοσης από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας και να εστιάσουν το ενδιαφέρον και τη σκέψη τους στα παιδιά που δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στη ζωή.
Για εικοστή τρίτη συνεχή χρονιά είμαστε συνδιοργανωτές με το Δήμο Νεάπολης-Συκεών που τον ευχαριστούμε και ιδιαίτερα το δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, καθώς δέχτηκε με χαρά την πρότασή μας, αποδεικνύοντας έτσι την αγάπη του για την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες, που συμβάλλουν στην πραγματοποίηση της
διοργάνωσης, στη διάσωση και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και κοινωνικής προσφοράς.

Η πρόεδρος του Εργαστηρίου
Παραδοσιακού Χορού Δασκάλων
και Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης

Ζωή Μπαντή




Χαιρετισμός Δημάρχου

Συνεχίζοντας την παράδοση, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ανοίγει ξανά την αγκαλιά του για να υποδεχθεί χιλιάδες παιδιά και δεκάδες χορευτικούς συλλόγους στη μεγάλη γιορτή του 28ου Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συλλόγων που διεξάγεται στο δήμο μας.
Ο δήμος μας με την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών συνδράμουν με στόχο την επιτυχία της διοργάνωσης και νιώθουν υπερήφανοι γι' αυτό. 
Παιδιά από ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία θα συναντηθούν και θα μεταφέρουν με τον χορό τους μηνύματα χαράς, ενότητας, δημιουργίας ακτινοβολώντας
αισιοδοξία αλλά και πολύτιμα συναισθήματα που όλοι και όλες μας έχουμε τόση ανάγκη στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Παράλληλα, από τα έσοδα του Φεστιβάλ θα ενισχυθούν το 5° Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, το 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης και οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ του δήμου Νεάπολης-Συκεών.
Μέσα από τη 28η Συνάντηση Παιδικών Χορευτικών Συλλόγων, στην οποία φέτος θα λάβουν μέρος 80 σύλλογοι, και τη γιορτή που θα στηθεί, τα παιδιά που συμμετέχουν και προέρχονται από διαφορετικούς τόπους όχι μόνο θα γνωριστούν μεταξύ τους, θα ανταλλάξουν
ιδέες και απόψεις και θα διασκεδάσουν αλλά και θα προσφέρουν στους συνομηλίκους τους που έχουν ανάγκη.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών
Σίμος Δανιηλίδης



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ



▃▃▃▃▃▃  ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  ▃▃▃▃▃▃▃▃▃


Περισσότερα βίντεο εδώ



 Επιμέλεια άρθρου
 Παπανικολάου Στυλιανός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια