Ποιήματα μαθητικού εργαστήριου Δημιουργικής Γραφής


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 17:00 στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου πραγματοποίησε την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη του γιορτή "ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2022"

Στα πλαίσια της εκδήλωσης διαβάστηκαν ποιήματα από το Παιδικό τμήμα της  Δημιουργικής γραφής του συλλόγου.
   


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

Από το 2017 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου είναι ο μόνος φορέας στη Δυτική Θεσσαλονίκη που σταθερά έχει εντάξει στις καλλιτεχνικές του δράσεις εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής (ενηλίκων και μαθητών).

Οι μικροί/μικρές ανήλικοί μας έχουν έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά έργα της λογοτεχνικής μας παράδοσης και να πειραματιστούν με τον ποιητικό και πεζό λόγο. Πέντε χρόνια μετά και ήδη τα παιδικά εργαστήριά μας έχουν να επιδείξουν επαίνους και βραβεία σε πανελλαδικούς διαγωνισμούς.

Οι μικροί/μικρές μαθητές/μαθήτριες στάθηκαν επάξια δίπλα σε ενήλικες συμμετέχοντες και πλάι σε καταξιωμένους ποιητές και ποιήτριες συμμετέχοντας σε σημαντικές εκδηλώσεις, όπως τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (21 Μαρτίου) υπό την αιγίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ευόσμου, τη μοναδική εκδήλωση στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Η ωριμότητα της γραφής των φετινών συμμετεχουσών ξαφνιάζει κάθε εκπαιδευτικό και δάσκαλο Δημιουργικής Γραφής. Τα αδιέξοδα του κόσμου μας σκοτεινιάζουν το παιδικό σύμπαν. Ωστόσο, η ποίηση και η ελπίδα μέσα στα έργα της μικρής αυτής συλλογής μοιάζουν να λειτουργούν ως συνώνυμα. Ο πόλεμος, ο αγώνας για την ελευθερία και την ισότητα, η γυναίκα και τα παιδιά αποτελούν τις κεντρικές μορφές του κατεστραμμένου κόσμου που παραδίδουμε.

Η δημιουργική γραφή δεν είναι μάθημα σχολικό. Είναι το ζωντάνεμα της γλώσσας και των ιδεών, ένα παιχνίδι ζωγραφικής με λέξεις και φθόγγους για να χτίσουν τα κορίτσια μας έναν άλλο κόσμο, να ρίξουν φως στα σκοτεινά σοκάκια αυτού που τις κληροδοτούμε.

Στην εκδήλωση απαγγείλαν με σειρά εμφάνισης- οι μαθητές τα δικά τους έργα, με μηδενικές παρεμβάσεις του Διδάσκοντος Δήμου Χλωπτσιούδη

Λυδία Βαρούτη ΣΤ΄ τάξη

Ελπινίκη-Άρτεμις Προβουλάκη ΣΤ΄ τάξη

Ισμήνη Χλωπτσιούδη ΣΤ΄ τάξη

Ελένη Βαρλάμη Β΄ Γυμνασίου

Άρτεμις Χλωπτσιούδη Β΄ Γυμνασίου

Διαβάστε στο βιβλιαράκι  τα ποιήματα μαθητών του εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής που απαγγέλθηκαν αλλά και άλλα ποιήματα του τμήματος 



▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃

  

Επιμέλεια άρθρου
Χλωπτσιούδης Δήμος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια