ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ - ΛΥΔΙΑ - ΚΕΦΑΛΑΡΙ


Μία υπέροχη εκδρομή πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 στην Καβάλα - Φιλίππους - Λυδία - Κεφαλάρι.
Δύο χρόνια χωρίς εκδρομή λόγω της πανδημίας του κορωνοΐου έκανε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να προσδοκούν για μια όμορφη εξόρμηση και η  ανταπόκριση τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Δύο λεωφορεία γέμισαν και πρωί πρωί αναχωρήσαμε με μεγάλο ενθουσιασμό χαρά γέλια πειράγματα και την ποιο καλή μας διάθεση.
Μετά από μία μικρή στάση στην Μουσθένη Καβάλας φθάσαμε στην Καβάλα όπου υπήρχε ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη στα αξιοθέατα της πόλης . Άλλοι που είχαν το κουράγιο ανέβηκαν στην ακρόπολη άλλοι κατευθύνθηκαν προς τις Καμάρες και άλλοι βόλτα στην παραλία με καφεδάκι φωτογραφίες και κουβεντούλα.  
Επόμενη στάση της εκδρομής μας η αρχαία πόλη των Φιλίππων όπου η επαγγελματίας ξεναγός κ Τσολάκη Αθανασία μας περίμενε για να μας ξεναγήσει στον μοναδικό αυτόν αρχαιολογικό χώρο της Μακεδονίας.
Η ξενάγηση και η περιήγηση μας στον χώρο κράτησε περισσότερο της μίας ώρας. Η ξεναγός μας εστιάζοντας στα ποιο κύρια σημεία και με τον εξαίρετο περιγραφικό της λόγο μας έκανε να κρεμόμαστε από τα χείλη της και να νιώσουμε δέος και υπερηφάνεια για το μεγαλείο της αρχαίας αυτής πόλης.
▃▃▃▃▃▃  ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΞΕΝΑΓΗΣ  ▃▃▃▃▃▃▃▃▃


Επόμενη στάση στο Ιερό Προσκύνημα Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας της πρώτης Χριστιανής της Ευρώπης. Υπέροχο μέρος τοπίο μοναδικής ομορφιάς μοναδικός Ναός με υπέροχες εικονογραφήσεις ψηφιδωτά και βιτρό ενώ στο κέντρο του ναού δεσπόζει η μαρμάρινη κολυμβήθρα. Αξιοσημείωτο το υπαίθριο βαπτιστήρι στον ποταμό Ζυγάκτη όπου τελείται το Βάπτισμα ενηλίκων
Εντυπωσιασμένοι από την μέχρι εκείνη την ώρα περιήγηση μας αλλά και λιγάκι πεινασμένοι συνεχίσαμε προς τον τελευταία στάση της εκδρομής μας το Άνω Κεφαλάρι το όμορφο γραφικό χωριό της Δράμας που το προσμοιάζουν με την Ολλανδία όπου στην ταβέρνα που είχαμε κράτηση αφού φάγαμε ήπιαμε γελάσαμε τραγουδήσαμε και χορέψαμε με παραδοσιακή λαϊκή και λάτιν μουσική .
▃▃▃▃▃▃  ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΑΣ  ▃▃▃▃▃▃▃▃▃




ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ




 Επιμέλεια άρθρου
 Παπανικολάου Στυλιανός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια