ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ


   Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου διοργάνωσε την Κυριακή 15 Μάϊου 2022 την 1η ετήσια συναυλία των τμημάτων εκμάθησης μουσικών οργάνων του συλλόγου . Η συναυλία έλαβε χώρα στο υπαίθριο αύλειο χώρου του Δημοτικού αθλητικού κέντρου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου όπου πλήθος κόσμου χάρηκε και απόλαυσε τα τραγούδια και τους χορούς ανταποδίδοντας τον ενθουσιασμό του με το ζεστό χειροκρότημα του 

   Τα τμήματα εκμάθησης μουσικών οργάνων ξεκίνησαν την λειτουργία τους το 2012. Διδάσκουν σ αυτά Κρητική Λύρα ο Γιώργος Σφακιανάκης, Λαούτο και μαντολίνο ο Γιάννης Σφακιανάκης και κλασική κιθάρα ο Τσακνάκης Νικόλαος.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν το προπαιδικό και το παιδικό τμήμα Κρητικών χορών υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Ταρπαντζής Μαρίας.

   Την παρουσίαση του συλλόγου και της εκδήλωσης την έκανε το μέλος του συλλόγου Καραντώνη Αναστασία και μικρό χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος αυτού Παπανικολάου Στυλιανός .  

   Η συναυλία ξεκίνησε με το τραγούδι Μαλαματένια Λόγια σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου και στίχους Μάνου Ελευθερίου. Τραγούδησε το παιδικό κρητικό τμήμα του συλλόγου.


   Ακολούθησε ο Ξενομπασάρης Κρητικός χορός της ανατολικής Κρήτης όπου οι μαθητές συνόδευσαν το προπαιδικό τμήμα Κρητικών χορών το οποίο απαρτίζεται από παιδία ηλικίας 3 έως 6 ετών.
 

   Την σκυτάλη πήρε το τμήμα εκμάθησης κλασικής κιθάρας με δάσκαλο εκμάθησης τον Κ. Νικόλαο Τσακνάκη
Έπαιξαν οι μαθητές του τμήματος:
Βασιλική Ζήρου - Σπουδή σε αρπέζ
Νεφέλη Τράκα - Σπουδή σε αρπέζ

Σάββας Κιλαζίδης - Σπουδή του julio Sagreras
Χρήστος Κλημεντίδης - Βάλς του joseph kuffner
Θεοδόσης Δράκος - Arrieta
Αντώνης Κλημεντίδης - Andante του francisco Tarrega
Μαρίνα Σδραυκάκη - Gavotte 1+ 2 του Johan Sebastian Bach


   Το τμήμα εκμάθησης Κρητικών οργάνων επανήλθε επί σκηνής παίζοντας μία σειρά από Κρητικά συρτά Να χαμηλώναν τα βουνά - Κολυμπαριανός - Πήρε ο βοριάς τα ρούχα μου. Χόρεψε το παιδικό τμήμα Κρητικών χορών.


   Ακολούθησε το γνωστό σε όλους τραγούδι του Ερωτόκριτου που συντέθηκε από τον Βιτσέντζο Κορνάρο στην Κρήτη τον 17ο αιώνα. Τραγούδησε ο δάσκαλος της Κρητικής λύρας Γιώργος Σφακιανάκης.


Έπαιξαν οι μαθητές παραδοσιακών Κρητικών οργάνων.

Κρητική Λύρα:
Γιώργος Κτιστάκης
Όλγα Γάτσου
Θεοδώρα Τράκα
Κωνσταντίνος Μακρίδης
Νίκος Ειρήνάκης
Γιώργος Κασάπης
Ειρήνη Παπαδημητρίου
Εύα Σαλούστρου
Γιώργος Στρόΐκος
Μάκης Κωνσταντόπουλος

Κρητικό Λαούτο:
Ασημίνα Σάρρου
Γιώργος Πλαζομίτης

Μαντολίνο:

Μανώλης Φουσταλιεράκης

Δάσκαλοι:
Κρητική Λύρα Γιώργος Σφακιανάκης, Λαούτο και μαντολίνο Γιάννης Σφακιανάκης


   Ακολούθησε Κρητικό γλέντι για όλους με το ρακί και το κρασί να σερβίρετε και να προσφέρετε άφθονο από τις κυρίες του συλλόγου καθώς και διάφορα εδέσματα προς όλους τους παρευρισκόμενους προσφορά των χορηγών της εκδήλωσης ( Ζαχαροπλαστεία Παπασωτηρίου - Το μαγαζάκι του Αστέρι - Ο φούρνος της Άννας)

   Κλείνοντας δεν πρέπει να λησμονήσουμε όλους όσους βοήθησαν και συνετέλεσαν στην κατά κοινή ομολογία άψογη πραγματοποίηση της Συναυλίας . 
Την Κυρ. Διαμαντή Παρασκευή υπεύθυνη των τμημάτων εκμάθησης μουσικών οργάνων που είχε τον όλο συντονισμό της εκδήλωσης σε συνεργασία με τον πρόεδρο του συλλόγου και τους δασκάλους .
   Τα μέλη του ΔΣ Τζουβάρα Ευάγγελο, Παπαδοπούλου Χρυσούλα , Ρουμπίνι Λάμπρου, το μέλος του συλλόγου και υπεύθυνη των Κρητικών τμημάτων Κυρ Κουλίνα Στυλιανή, την Κυρ Τσαΐτουρίδου Πολυξένη υπεύθυνη των παιδικών Κρητικών τμημάτων το μέλος Καραντώνη Αναστασία που βοήθησαν ο καθείς από τον τομέα του και τέλος το ακάματο μέλος του συλλόγου Κυρ Δουλγεράκη Βασίλειο που επί σειρά ετών προσφέρει αγόγγυστα χωρίς καμία ανταμοιβή τον εξοπλισμό ήχου που διαθέτει και φροντίζει πάντα για την όσο καλύτερη παρουσίαση. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια