6ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΚΥΡΙΛΛΕΙΑ & ΜΕΘΟΔΙΑ 2013»


Τριάντα τρεις πολιτιστικοί και αθλητικοί φορείς, σύλλογοι, κοινωνικές οργανώσεις, καλλιτεχνικές ομάδες, εργαστήρια και σχολές χορού από το Δήμο Κορδελιού Ευόσμου αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, έδωσαν το παρόν τους στο 6ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Κυρίλλεια και Μεθόδεια» που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Δημοσίων Σχέσεων, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κορδελιού Ευόσμου και τον Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, την Παρασκευή 10, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου στις 8 μ.μ. στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευόσμου.

Το 6ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Κυρίλλεια και Μεθόδεια» ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης αλλά και στη συμπλήρωση των 1150 χρόνων από την έναρξη του ιεραποστολικού έργου των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου (ματαιώθηκε η τρίτη ημέρα λόγω καιρικών συνθηκών) οι συμμετέχοντες σύλλογοι και φορείς είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό τις δράσεις τους αλλά και ένα πλούσιο θέαμα από μουσικοχορευτικά και αθλητικά δρώμενα.


Ευχαριστήρια του Διοικητικού συμβουλίου

Για μια ακόμη χρονιά ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 6ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Κυρίλλεια & Μεθόδεια 2013, γεμίζοντας μας με χαρά τόσο για την ανταπόκριση όλων των πολιτιστικών και συναφών φορέων στο κάλεσμά μας, αλλά πολύ περισσότερο για την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου η προσέλευση του οποίου ξεπέρασε τις ημέρες διεξαγωγής του κάθε προηγούμενο.

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, εκτός του ότι μας κάνει να αφήσουμε στην άκρη την πικρία που μας έδωσε η αδυναμία ολοκλήρωσης των εκδηλώσεων λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας την τελευταία ημέρα, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε όλα μαζί τα μέλη του συλλόγου, να εργαζόμαστε, μαζί για τον κοινό σκοπό του, την αιτία, που δεν είναι άλλη από τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε.
Τον κόσμο που όπως κάθε χρονιά αγκάλιασε τις εκδηλώσεις.
Τα μέλη του συλλόγου που τόσο πριν τις εκδηλώσεις όσο και καθ' όλη τη διάρκεια τους εργάστηκαν εθελοντικά ώστε να υπάρξει το αποτέλεσμα που όλοι είδαμε.
Τους πολιτιστικούς συλλόγους και λοιπούς φορείς που συμμετείχαν στο φεστιβάλ, με περίπτερο και χορευτικά συγκροτήματα, εκφράζοντας τη λύπη μας για το ότι κάποιοι από αυτούς δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν στη σκηνή τα χορευτικά τους την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων.

Τόσο το φεστιβάλ, όσο και ο σύλλογός μας, είναι ανοιχτά για όποιον θέλει καλοπροαίρετα να συμμετάσχει. Γι αυτό και προσκλήθηκαν σε αυτό όλοι, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, οι πολιτιστικοί φορείς του Δήμου μας, με τους οποίους ο σύλλογός μας συνεργάζεται αρμονικά από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας του. Για εμάς η "υποχρέωση" συνεργασίας πηγάζει από την ειλικρίνεια και την καλή διάθεση και όχι από τα ονόματα. Η κριτική όταν είναι καλοπροαίρετη είναι ευπρόσδεκτη, όταν είναι κακοπροαίρετη απλά την αγνοούμε.

Για μια ακόμη φορά ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ - 1η ΗΜΕΡΑ - 2η ΗΜΕΡΑ

▃▃▃▃▃▃  ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  ▃▃▃▃▃▃▃▃▃
 Επιμέλεια άρθρου
 Παπανικολάου Στυλιανός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια