10ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Ν. ΜΑΔΥΤΟ


Το 10ο Αντάμωμα Χορευτικών τμημάτων, Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων διοργανώθηκε τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, στις 7.30 το απόγευμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Μαδύτου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις γειτονιές και στην πλατεία της Νέας Μαδύτου με την συμμετοχή τουλάχιστον 35 χορευτικών τμημάτων από τον Δήμο Βόλβης, από τον νομό Θεσσαλονίκης και από 
άλλες περιοχές της Ελλάδος.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο πολιτιστικός Σύλλογος "Ελλήσποντος" Νέας Μαδύτου καθώς και ο ΟΠΑΠ Δήμου Βόλβης.

Οι περιοχές που  εκπροσωπήθηκαν φέτος ήταν: α) Μακεδονία, β) Μ. Ασία, γ) Θράκη, δ) Πόντος, ε) Κρήτη, στ) Νησιά, ζ) Ήπειρος.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις με το Τμήμα Κρητικών χορών του συλλόγου.

Η εκδήλωσε ξεκίνησε με πατινάδα των συλλόγων στις γειτονιές της Μαδύτου. Κάθε σύλλογος ανάλογα με την περιοχή που εκπροσωπούσε ξεκίνησε από διαφορετικά σημεία του χωριού. Ο σύλλογος μας ήταν στο γκρουπ των συλλόγων που αντιπροσώπευαν την Κρήτη. Σε κάθε γωνιά κάθε γειτονιάς οι κυρίες του χωριού πρόσφεραν εδέσματα που είχαν ετοιμάσει και άφθονο κρασί και τσίπουρο. Σε κάθε γωνιά στήνονταν και ένα μικρό γλέντι με κρητικούς χορούς στο τέλος όλοι οι σύλλογοι κατέληξαν στην πλατεία της Μαδύτου όπου ξεκίνησε ένα ατελείωτο γλέντι με τους μουσικούς να παίζουν κάθε φορά και από μία ξεχωριστή ενότητα περιοχών που εκπροσωπήθηκαν.
▃▃▃▃▃▃  ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  ▃▃▃▃▃▃▃▃▃

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια