9η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2018

Απόλυτα επιτυχημένη η 9η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων & Υπηρεσιών «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικές γεύσεις Ελλάδας» που πραγματοποιήθηκε από 28 Απριλίου έως και 6 Μαΐου 2018 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου της 28ης Απριλίου και παράμεινε ανοιχτή έως και την Κυριακή 6 Μαΐου στις 9:30 το βράδυ.

Δεκάδες εκθέτες από κάθε γωνιά της Κρήτης αλλά και παραγωγοί από άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Έβρο, Σέρρες, Καστοριά, Καβάλα, Ξάνθη, Ημαθία, Βοιωτία, Αχαΐα και όχι μόνο, εμπλούτισαν την έκθεση και παρουσίασαν στους χιλιάδες επισκέπτες της μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων.

Πρόκειται για εξαιρετικά τοπικά προϊόντα όπως λάδι, προϊόντα ελιάς, τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια, αρτοσκευάσματα, μέλι, βότανα, γλυκά, καραμελωμένους καρπούς, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, τοματοειδή, προϊόντα σαλιγκαριού, προϊόντα σοκολάτας, σοκολατάκια με ελιά, μπάρες δημητριακών, φιλέτα σαλιγκαριών, σάλτσες, ταχίνι, λουκούμι, παστέλια, τυροκομικά από γάλα βουβαλιού, σοκολάτα και μερέντα από χαρούπι, σφακιανόπιτες ,καλιτσούνια, κοσμήματα και χειροποίητες κατασκευές, καλλυντικά, αιθέρια έλαια, σαπούνια, αρώματα αλόη και άλλα.

Προϊόντα μοναδικής ποιότητας, που οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν από κοντά, να τα γευτούν και να τα προμηθευτούν απευθείας από τους παραγωγούς τους.

Παράλληλα στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν  δεκάδες μουσικές, χορευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με συγκροτήματα από την βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη.

Τη μεγάλη αυτή διοργάνωση στηρίζουν έμπρακτα με τη συμμετοχή τους, δεκάδες φορείς και πολιτιστικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο. Παράλληλα με το εμπορικό της μέρος, αποτελεί και ένα σημείο συνάντησης όλων όσοι ασχολούνται με τις πολιτιστικές παραδόσεις των ιδιαίτερων περιοχών της χώρας μας

Περισσότεροι από τριακόσιοι χορευτές, πενήντα μουσικοί, δεκάδες πολιτιστικά σωματεία, σεφ και πολλοί ακόμη συντελεστές, συμμετείχαν σε αυτό το εννιαήμερο πολιτιστικό αντάμωμα γεύσεων, μουσικής, χορού και πολιτισμού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου Θεσσαλονίκης.  συμμετείχε την Τετάρτη 2 Μαΐου με το Λαϊκό τμήμα του συλλόγου και χοροδιδάσκαλο την Παναγιωτίδου Βαρβάρα παρουσιάζοντας λαϊκούς χορούς της Ελλάδος.
▃▃▃▃▃▃  ΒΙΝΤΕΟ ΛΑΪΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ▃▃▃▃▃▃▃▃▃



Την σκυτάλη πήραν την επόμενη ημέρα Πέμπτη 3 Μαΐου τα χορευτικά Κρητικά τμήματα του συλλόγου με χοροδιδασκάλους τον Νίκο Κατσιρντάκη & την Μαρία Ταρπατζή παρουσιάζοντας χορούς από την Κρήτη.
Τους συνόδευσε μουσικά ο λυράρης Γιώργος Σφακιανάκης με το συγκρότημα του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ


▃▃▃▃▃  ΒΙΝΤΕΟ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ▃▃▃▃▃▃▃▃




 Επιμέλεια άρθρου
 Παπανικολάου Στυλιανός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια