ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ NLP ΝΕΥΡΟΓΛΩΣΣΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ


Ο Πολιτιστικός σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου πραγματοποίησε σεμινάριο NLP Νευρογλωσσικού προγραμματισμού με εισηγητή τον Κο Τσίαρα Κωνσταντίνου «NPL MASTER» την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 στο 19 Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου 

Τι είναι ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP);

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που κάνουν ορισμένοι άνθρωποι και επιτυγχάνουν τα αποτελέσματα που θέλουν; Ποιο είναι το μυστικό τους; Γιατί κάποιοι άλλοι, που κάνουν τα ίδια πράγματα, δεν τα καταφέρνουν ή δεν είναι εξίσου αποτελεσματικοί;» Ακόμη, απορούμε, πώς κάνει κάποιος ό,τι κάνει; πώς σκέφτεται και επεξεργάζεται τις εμπειρίες του, πώς επικοινωνεί και αποφασίζει φέρνοντας τα αποτελέσματα που θέλει

Ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP), είναι ένα σύνολο τεχνικών και μια μεθοδολογία που μας βοηθάει, αφενός μεν να αποκτήσουμε πληρέστερη πρόσβαση στο μυαλό μας, να δούμε πώς ακριβώς σκεφτόμαστε, να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς γίνεται μέσα μας και αφετέρου να εντοπίσουμε πώς σκέφτονται και λειτουργούν οι άλλοι.

Λειτουργεί όπως ο υπολογιστής. Πληκτρολογούμε κάποιες εντολές, ακολουθούμε κάποια βήματα και έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο, σε αρχεία, σε προγράμματα και εφαρμογές.

Ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP), αξιοποιεί και συνδυάζει βασικές θεωρίες και τεχνικές από επιστήμες όπως, την ψυχοκυβερνητική, την ψυχολογία, τη φιλοσοφία και τη βιολογία, αλλά και την επικοινωνία, τα μαθηματικά και την επιστήμη των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Συνοψίζοντας, ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP), έφερε την ικανότητα της ανάλυσης και μεταφοράς της ανθρώπινης τελειότητας, με αποτέλεσμα την γνωστή πλέον αποτελεσματική και πρακτική ψυχολογία, αφού είναι μια πρακτική εφαρμογή του «πώς οι άνθρωποι σκέφτονται».
Ο σύλλογος μας ευχαριστεί θερμά τον εισηγητή Κο Τσιάρα Κων/νο NLP MASTER ,
το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, την διευθύντρια Κυρία Σοφία Παπαδοπούλου και το μέλος του συλλόγου μας Κο Γιάννη Γαλανόπουλο που συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχή διεξαγωγή του σεμιναρίου.



 Επιμέλεια άρθρου
 Παπανικολάου Στυλιανός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια