8η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2017


Απόλυτα επιτυχημένη η 8η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων & Υπηρεσιών «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικές γεύσεις Ελλάδας» που πραγματοποιήθηκε από 28 Οκτωβρίου έως και 5 Νοεμβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότεροι από 50.000 πολίτες επισκέφτηκαν τη φετινή 8η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων & Υπηρεσιών «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικές γεύσεις Ελλάδας» που πραγματοποιήθηκε από 28 Οκτωβρίου έως και 5 Νοεμβρίου 2017 στο Περίπτερο 12, στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τον παλμό έδωσαν τα φημισμένα κρητικά προϊόντα, ενώ εκθέτες από κάθε γωνιά της κρητικής γης παρουσίασαν και προμήθευσαν το κοινό της Θεσσαλονίκης με τα περιζήτητα αγαθά. Παράλληλα, παραγωγοί από Κατερίνη, Τρίκαλα, Καλάβρυτα, Κομοτηνή, Λάρισα, Βοιωτία, Θεσσαλονίκη, Νίσυρο, Μεσσηνία, Ημαθία, Αττική, Λήμνο, Καστοριά, Καβάλα και Κιλκίς συμμετείχαν σ’ αυτήν τη μεγάλη διοργάνωση και συμπλήρωναν με τα προϊόντα τους την πλούσια γκάμα της διατροφικής αλυσίδας. Παράλληλα, οι επισκέπτες παρακολούθησαν ένα πλήθος μουσικοχορευτικών και γαστρονομικών εκδηλώσεων.



Η Μουσικοχορευτική εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου Θεσσαλονίκης. που συμμετείχε με όλα τα τμήματα Κρητικών χορών Παιδικά Νέων και Ενηλίκων των χοροδιδασκάλων Κατσιρντάκη Νικόλαου και της Ταρπατζή Μαρίας κέρδισε επάξια τις εντυπώσεις.
Τα χορευτικά του συλλόγου συνόδευσε το συγκρότημα του Γιώργου Σφακιανάκη.
Λύρα -τραγούδι ο Γιώργος Σφακιανάκης Λαούτο ο Γιάννης Σφακιανάκης Κιθάρα ο Νίκος Τσακνάκης Κρουστά ο Κώστας Πηλίδης
Στην συνάνταση αυτή πήρε μέρος επίσης και η ομάδα ριζίτικου τραγουδιού του συλλόγου με χοράρχη τον Αντώνιο Λουκά


Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα από τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης κ. Μανώλη Χνάρη,τον διοργανωτή της έκθεσης κ. Νεκτάριο Σερμάκη, την εκπρόσωπο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Κατερίνα Ζωγράφου, τον περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης κ. Γιάννη Δεικτάκη και τον Δήμαρχο Ευόσμου-Κορδελιού κ. Πέτρο Σούλα. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης, ο Προϊστάμενος Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιάννης Αμαξόπουλος και η Πρόξενος Αυστρίας στη Θεσσαλονίκη κ. Έβελιν Παπαδοπούλου.


Την έκθεση κατά τις ημέρες λειτουργίας της επισκέφθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO κ. Αλέξης Τσαξιρλής και εκπρόσωπος της Υπουργού Εσωτερικών (πρώην Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης) κας Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες μέσα μαζικής ενημέρωσης, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, site και εφημερίδες έκαναν εκτενείς αναφορές και ζωντανές συνδέσεις από το χώρο της Έκθεσης, παρουσιάζοντας με αυτό τον τρόπο την καλύτερη δυνατή εικόνα για την Κρήτη και για τις συμμετέχουσες περιοχές.





ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

ΤΜΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΝΕΩΝ



 Επιμέλεια άρθρου
 Παπανικολάου Στυλιανός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια