ΕΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 2017




Η περηφάνια, το δέος, η ανατριχίλα και η τιμή που νοιώσαμε εκπροσωπώντας τον σύλλογό μας, την ΠΑΤΡΙΔΑ μας σε μια τέτοια εκδήλωση, είναι λίγα από όσα μπορούμε να περιγράψουμε. 
Η Έξοδος των Ελεύθερων Πολιορκημένων στις 10 Απριλίου του 1826 έχει γραφτεί στην παγκόσμια ιστορία, όχι μόνο ως πολεμική επιχείρηση, αλλά ως παράδειγμα θάρρους και γενναιότητας. 

Αποτελεί σήμερα για τους λαούς ένα συμβολικό γεγονός, η αναβίωση του οποίου τελείται με τιμές παρουσία εκπροσώπων ξένων κρατών και επιφανών εκπροσώπων των γραμμάτων και των τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και της πνευματικής ηγεσίας 

Το Μεσολόγγι δέχεται με τιμή κάθε χρόνο την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, με κορυφαία την έλευση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Παράλληλα, υποδέχεται πλήθος επισκεπτών, που προσέρχονται ως προσκυνητές προς τιμή του μεγαλείου των Εξοδιτών. 


Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων, με πομπή της Ιερής Εικόνας της Εξόδου, την οποία συνοδεύουν χιλιάδες νέοι και νέες απ’ όλη την Ελλάδα. Κορυφαία συγκινησιακή στιγμή, αποτελεί η αναπαράσταση της ανατίναξης του δημογέροντα Χρήστου Καψάλη το βράδυ του Σαββάτου. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!!







ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ
στο 21:35 ο σύλλογος μας



 Επιμέλεια άρθρου
 Παπανικολάου Στυλιανός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια