ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ



Το τσίπουρο είναι ένα τοπικό προϊόν για πολλές περιοχές του Ν. Καβάλας και φυσικά πρέπει με κάθε τρόπο να προβληθεί. Σχεδόν σε όλους του Δήμους του Νομού υπάρχει η παραγωγή του ,όμως στο Δήμο Παγγαίου τα πράγματα είναι σαφώς διαφορετικά κάθε χρόνο λοιπόν στη Ν. Πέραμο διοργανώνεται στην κεντρική πλατεία και στον πεζόδρομο ένα μεγάλο φεστιβάλ γεύσεων και προϊόντων. Οι παραγωγοί παίρνουν θέση και πλήθος κόσμου γνωρίζει τα προϊόντα, τα δοκιμάζει και επιλέγει τα καλύτερα.

Η γιορτή Τσίπουρου είναι μια καλή ευκαιρία για την προβολή των τοπικών εδεσμάτων, αλλά και της μικρασιάτικης κουζίνας της παράδοσης και του πολιτισμού και ο Τοπικός Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος πρωτοστατεί σε αυτό το γεγονός.

Στον παραλιακό πεζόδρομο της Νέας Περάμου την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 11 :00 π.μ θα πραγματοποιηθεί ένα πραγματικό γλέντι για όλους τους τσιπουράδες που θα περιλαμβάνει φυσικά δωρεάν άφθονο τσίπουρο, μουσική, χορό και πληθώρα εδεσμάτων.


Ο Πολιτιστικός Αθλητικός σύλλογος κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις με το τμήμα Λαϊκών χορών και το τμήμα Παραδοσιακών χορών

Σύμφωνα με πληροφορίες η ετήσια παραγωγή στο Δήμο ανέρχεται πάνω από 600 τόνους ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια καταγράφεται κάθε χρόνο ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 20% στο προϊόν. Φυσικά να θυμίσουμε ότι..Η κατοχύρωση του τσίπουρου που έγινε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, ως τοπικό προϊόν ονομασίας προέλευσης, άνοιξε το δρόμο για καλύτερη οργάνωση και τον έλεγχο της ποιότητας και της εμπορίας..όμως το προϊόν πρέπει να βοηθηθεί έτσι ώστε να ενταχθεί στις μεγάλες αγορές του Εξωτερικού.



ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

         




 Επιμέλεια άρθρου
 Παπανικολάου Στυλιανός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια