6η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2016


Περισσότεροι από 50.000 οι επισκέπτες της φετινής 6ης Παγκρήτιας Έκθεσης «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» που πραγματοποιήθηκε από 30 Οκτωβρίου έως και 6 Νοεμβρίου 2016 στο περίπτερο 12 στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ενδεικτικό της τεράστιας επιτυχίας της Έκθεσης είναι το γεγονός ότι η έκθεση παρέτεινε τη λειτουργία της, μίας επιπλέον ημέρα προκειμένου να διευκολυνθούν οι χιλιάδες επισκέπτες που απόλαυσαν και προμηθεύτηκαν τα φημισμένα Κρητικά προϊόντα.

Παράλληλα οι επισκέπτες που παρακολούθησαν ένα πλήθος μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων που είχε μετατρέψει το εκθεσιακό αυτό γεγονός σε μια μεγάλη γιορτή μουσικής, χορού και πολιτισμού. Ένα αντάμωμα όσων υπηρετούν τις πολιτιστικές παραδόσεις των ιδιαίτερων περιοχών της χώρας.

Η Μουσικοχορευτική εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου Θεσσαλονίκης. που συμμετείχε με όλα τα τμήματα Κρητικών χορών (Εφήβων Νέων και Ενηλίκων ) 
κέρδισε επάξια τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα του κοινού,
Τα τμήματα του συλλόγου στην παρουσίασή τους συνόδευσαν οι μουσικοί: 
Λύρα - τραγούδι : Γίωργος Σφακιανάκης.
Λαούτο : Γιάννης Σφακιανάκης 
Κιθάρα: Νικόλαος Τσακνάκης 
Κρουστά: Κώστας Πηλίδης 
Ασκομπαντούρα - Μαντολίνο: Μιχάλης Βολτυράκης


Προϊόντα, γεύσεις, μουσικά ακούσματα από δεκάδες καλλιτέχνες, τοπικές φορεσιές, χορευτικές φιγούρες, από χορευτές-μέλη των χορευτικών τμημάτων δεκάδων πολιτιστικών σωματείων δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν και να προμηθευτούν εξαιρετικά προϊόντα υψηλής διατροφικής ποιότητας κατευθείαν από τους παραγωγούς. Λάδι, τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια – αρτοσκευάσματα, μέλι, βότανα, γλυκά, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, καλλυντικά, αλόη είναι μερικά από τα προϊόντα που παρουσίαζαν εκθέτες από κάθε γωνιά της Κρήτης.

Εκατοντάδες ήταν και οι εμπορικοί επισκέπτες, χονδρέμποροι, εκπρόσωποι εταιριών που προχώρησαν στην σύναψη συνεργασιών έτσι ώστε τα προϊόντα των Κρητικών επιχειρήσεων να τοποθετηθούν σε περισσότερα σημεία πώλησης στην Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης κα Θεανώ Βρέντζου και τον διοργανωτή της έκθεσης κ. Νεκτάριο Σερμάκη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν, ο πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης κ.Τάσος Τζήκας, ο Δήμαρχος Ευόσμου-Κορδελιού κ. Πέτρος Σούλας, ενώ παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης κ.Αλέξης Τσαξιρλής, η Περιφερειακή Σύμβουλος της Π.Ε. Χαλκιδικής κ.Κατερίνα Ζωγράφου, δεκάδες εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων και πλήθος κόσμου.


Η εξαιρετική αποδοχή του κόσμου στην Παγκρήτια Έκθεση που πραγματοποιήθηκε για 2η φορά στη Θεσσαλονίκη δημιούργησε τις σταθερές βάσεις πάνω στις οποίες θα στηριχθούν και οι μελλοντικές διοργανώσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Μεγάλα όμως ήταν και τα οφέλη για το τουριστικό προϊόν της Κρήτης από τις συνεχείς αναφορές από τους διοργανωτές και τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης που προέτρεπαν το κοινό να επισκεφτεί το νησί και να απολαύσει την παραμονή του σε αυτό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες μέσα μαζικής ενημέρωσης, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, site και εφημερίδες έκαναν εκτενείς αναφορές και ζωντανές συνδέσεις από το χώρο της Έκθεσης παρουσιάζοντας με αυτό τον τρόπο την καλύτερη δυνατή εικόνα για την Κρήτη.
ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
 Επιμέλεια άρθρου
 Παπανικολάου Στυλιανός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια