ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - «ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ» του Νιλ Σάιμον


Ο Πολιτιστικός σύλλογος κατοίκων Νέας Πολιτείας παρουσίασε το θεατρικό έργο του Νηλ Σάιμον "ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ" που ανέβασε η Εφηβική Θεατρική Ομάδα του συλλογου στο θέατρο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ με τη συμμετοχή της στο 2ο Παιδικό Θεατρικό Φεστιβάλ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Θεάτρου το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016.

▃▃▃   Λίγα λόγια για το έργο  ▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃

Οι Ηλίθιοι είναι ο τίτλος ενός θεατρικού έργου του Αμερικανού συγγραφέα Νιλ Σάιμον. Πρόκειται για μια ανάλαφρη ρομαντική κωμωδία που διαδραματίζεται σε ένα χωριουδάκι της Ουκρανίας στα τέλη του 1800

Η πρώτη παράσταση δόθηκε στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης στις 6 Απριλίου του 1981 στο θέατρο "Ευγένιος Ο' Νιλ". Τη σκηνοθεσία υπέγραψε ο Μάικ Νίκολς και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμήνευσαν οι Τζον Ρουμπινστάιν, Χάρολντ Γκουλντ, Φλόρενς Στάνλεϊ και Πάμελα Ριντ.

Θρυλείται ότι το έργο γράφτηκε στα πλαίσια ενός διακανονισμού στο διαζύγιο του Νιλ Σάιμον από τη σύζυγό του. Ο Σάιμον της παραχωρούσε τα κέρδη του από την επόμενη θεατρική του δουλειά και έτσι αποφάσισε να γράψει ένα υποδεέστερο έργο που δεν θα ανέβαινε για πολλές παραστάσεις. Με δεδομένο ότι το έργο κατέβηκε μετά από 40 παραστάσεις, πέτυχε το στόχο του. Έκτοτε βέβαια το έργο έχει ανεβεί αμέτρητες φορές από θιάσους σε όλο τον κόσμο.

Το 1990 και με την άδεια του συγγραφέα το έργο μεταφέρθηκε σε μιούζικαλ. Εκτός από το ανανεωμένο λιμπρέτο, τη μουσική και τα 14 τραγούδια, προσετέθη και ένας επιπλέον χαρακτήρας.

Υπόθεση


Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωρίο της Ουκρανίας, το Κουλιέντσικοφ. Ο δάσκαλος Λεόν Τολτσίνσκι καταφθάνει στο χωρίο και μετά από μερικές επεισοδιακές συναντήσεις με τους όχι και τόσο ευφυείς κατοίκους του χωριού θα βρει το σπίτι του νέου του εργοδότη, Ζουμπρίτσκι. Εκεί θα γνωρίσει τη σύζυγό του Λένια και την κόρη τους Σοφία την οποία και θα ερωτευθεί παράφορα. Θα παρατηρήσει όμως πάλι ότι και αυτή είναι το ίδιο αν όχι περισσότερο αδαής όσο και οι υπόλοιποι.

Σύντομα θα ανακαλύψει ότι η ηλιθιότητα των κατοίκων δεν είναι συμπτωματική αλλά το αποτέλεσμα μιας κατάρας που βασανίζει την περιοχή για 200 χρόνια, και πως θα πέσει και ο ίδιος θύμα της αν δεν καταφέρει σε 24 ώρες να εκπαιδεύσει τη Σοφία ή να παντρευτεί μια απόγονο της οικογένειας του ανθρώπου που έριξε την κατάρα...

Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης:
Λέων: Κωστής Νένδος
Σνέτσκυ: Βίκυ Κουρκούτα
Δικαστής; Αιμιλία Πατρέλη
Γιέντσνα: Γιωργία Μανομενίδου
Σλόβιτς: Ελένη Μιχαηλίδου
Μίσκιν: Μαρίνα Κοντού
Δρ. Ζουμπρίτσκυ: Σάββας Δημητρακούδης
Κυρία Ζουμπρίτσκυ: Ελίζα Ανάπαλη
Σοφία Ζουμπρίτσκυ: Σοφία Τσοπουρίδου
Κόμης Γιουσέκεβιτς: Σοφιανός Παναγιωτίδης


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ


▃▃▃   ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ▃▃▃

 
▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃ Επιμέλεια άρθρου
 Παπανικολάου Στυλιανός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια