ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - «Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ» του Μολιέρου


Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Κατοίκων Νέας Πολιτείας παρουσίασε την θεατρική παράσταση με το έργο του Μολιέρου " Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής". το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Αμπελοκήπων και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 στο Πολιτιστικό κέντρο Ευόσμου σε σκηνοθεσία Λίας Παπαθανασίου

▃▃▃   Λίγα λόγια για το έργο  ▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃

Ο «Κατά φαντασίαν ασθενής» είναι ένα θεατρικό έργο του Μολιέρου. Είναι το τελευταίο δημιούργημα του διάσημου συγγραφέα και παίχτηκε για πρώτη φορά στο Παλαί-Ρουαγιάλ, στις 10 Φεβρουαρίου του 1673. Κατά ιστορική ειρωνεία, ο Μολιέρος κατέρρευσε επί σκηνής στην τέταρτη παράσταση του έργου και πέθανε μετά από λίγες ώρες. Αποτελείται από τρεις πράξεις και στην αυθεντική του εκδοχή περιελάμβανε χορευτικά νούμερα και μουσικά ιντερλούδια που συνέθεσε ο Γάλλος συνθέτης Μαρκ-Αντουάν Σαρπαντιέ.

Το έργο


Ο Αργκάν είναι ένας υποχόνδριος και φιλάργυρος ηλικιωμένος. Αισθάνεται συνεχώς άρρωστος, αν και στ' αλήθεια δεν έχει τίποτα. Αδυνατεί να ακολουθήσει τις υποδείξεις των γιατρών και εκείνοι τον εκμεταλλεύονται. Θέλει να παντρέψει την κόρη του, Αγγελική, με ένα γιατρό προκειμένου να έχει δωρεάν ιατρική φροντίδα, αλλά εκείνη είναι ερωτευμένη με τον Κλεάνθη.

Ο αδελφός του, Βεράλδος, σε συνεργασία με την υπηρέτρια του Αργκάν, Τουανέττα, θα προσπαθήσει να τον "θεραπεύσει" από τις φαντασιοπληξίες του. Τον πείθουν να παραστήσει το νεκρό ώστε να ανακαλύψει ποιος πραγματικά τον αγαπάει και του είναι πιστός. Θα αποδειχθεί τελικά ότι η δεύτερη σύζυγός του, Βελίνα, κυνηγούσε μόνο την περιουσία του ενώ η κόρη του τον αγαπούσε πραγματικά. Μετά τη "νεκρανάστασή" του, ο Αργκάν θα επιτρέψει στην Αγγελική να παντρευτεί τον άντρα που θα επιλέξει εκείνη.
Φωτογραφίες από την παράσταση στο Αλέξης Μινωτής

Έπαιξαν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί:
Κορδοπάτης Θεόδωρος
Κουρατζίδου Μάρθα
Κυριακίδης Λάζαρος
Λιάκος Νικόλαος
Μαλιώρα Παναγιώτα
Μητσιγιώργη Μένη
Παπανικολάου Γεώργιος
Παπανικολάου Στυλιανός

Τσαρτσιταλίδου Ελισάβετ

Φωτογραφίες από την παράσταση στο Πολιτιστικό κέντρο Ευόσμου


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια