2ο WALK FOR FREEDOM THESSALONIKI

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ


Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Νέας Πολιτείας ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της ομάδας #Α21 συμμετείχαν στην εκδήλωση #walkforfreedom αποδεικνύοντας την ευαισθησία του συλλόγου μας σχετικά με τα κοινωνικά ζητήματα όπως η εμπορία ανθρώπων

Το 2ο Walk for Freedom, πορεία για την ελευθερία κατά της εμπορίας ανθρώπων, του ταχύτερα αναπτυσσόμενου εγκλήματος στον κόσμο, πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τη Λάρισα, τη Δράμα και σε πολλές άλλες πόλεις συνολικά 40 χωρών.



Περισσότεροι από 27 εκατομμύρια άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στη σκλαβιά σε όλο τον κόσμο. Κάθε 30 δευτερόλεπτα, ένας άνθρωπος πέφτει θύμα της σύγχρονης σκλαβιάς.




Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων και τη διάδοση του μηνύματος ότι οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι προς πώληση, η παγκόσμια οργάνωση Α21 διοργανώνσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη σιωπηρή διαμαρτυρία Walk for Freedom.

Η Α21 Έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην πρόληψη της εμπορίας ανθρώπων προτού συμβεί, μέσω σχολικών επισκέψεων, σε συνεργασία με ορφανοτροφεία και την εκπαίδευση. 


Στόχοι των μελών της Α21 Campaign , είναι να αποτρέψει ανθρώπους από το να πέσουν θύματα της εμπορίας, να προστατεύσουν και να υποστηρίξουν αυτούς που έχουν ήδη γίνει θύματα εμπορίας, να ασκήσουν δίωξη ενάντια στους διακινητές, να ενδυναμώσουν το νομικό καθεστώς σχετικά με την εμπορία ανθρώπων και να συνεργαστούν με φορείς του νόμου, υπηρεσίες και μέλη της κοινωνίας για να κρατήσουν μια δυνατή στάση ενάντια στην σωματεμπορία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της "Α21 Campaign , στην Κέρκυρα, Αμαλία Κανελλοπούλου.



▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃



 Επιμέλεια άρθρου
 Παπανικολάου Στυλιανός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια