ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη


Ο Πολιτιστικός σύλλογος κατοίκων Νέας Πολιτείας παρουσίασε με την θεατρική ομάδα των νέων του συλλόγου ένα θεατρικό  2ήμερο στο Πολιτιστικό Κέντρο Εύοσμου το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 με δύο έργα του Αριστοφάνη τον «πλούτος» και «Οι βάτραχοι» σε σκηνοθεσία Λίας Παπαθανασίου. Το 2ημερο με τις δύο παραστάσεις επαναλήφθει στο ίδιο Θέατρο στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου.

Εδώ θα σας παρουσιάσουμε την παράσταση «Ο πλούτος»
Ο Πλούτος είναι η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη. Γράφτηκε το 388 π.Χ., σηματοδοτώντας το πέρασμα από την Αρχαία στη Νεότερη Αττική Κωμωδία.

Υπόθεση

Στην κωμωδία αυτή ο Αριστοφάνης διακωμωδεί την κακή διανομή του Πλούτου, που, επειδή είναι τυφλός, πηγαίνει στους κακούς. Αλλά ένας χρηστός πολίτης, ο Χρεμύλος, μαζί με τον τετραπέρατο δούλο του Καρίωνα, περιθάλπουν τον τυφλό, τιμωρημένο από το Δία, θεό Πλούτο, που μικρός τυφλώθηκε για να αποφεύγει τους δίκαιους, τους σοφούς και τους έντιμους. Ο Θεός Πλούτος λοιπόν ξαναβρίσκει το φως του, μετά την γιατρειά που του προσφέρουν ο Χρέμυλος με τον δούλο του. Εκείνος δίνει τα πλούτη του στους αγαθούς και τους κακούς τους κάνει φτωχούς. Στην κωμωδία αυτή ο ποιητής δε διακωμωδεί ορισμένα πρόσωπα, αλλά και καταστάσεις και άτομα, όπως στις "Εκκλησιάζουσες". Γι' αυτό με τις δύο αυτές κωμωδίες ο Αριστοφάνης περνά από την αρχαία στη μέση κωμωδία.

▃▃▃▃▃▃  Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃

 
▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃



 Επιμέλεια άρθρου
 Παπανικολάου Στυλιανός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια