ΚΛΑΔΑΡΙΕΣ 2014 ΣΤΗΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΑναβίωσε για άλλη μία χρονιά  στην πλατεία Τσομπάνογλου της Μενεμένης, το έθιμο «Κλαδαριές».

Πολιτιστικές ομάδες όπως η φιλαρμονική του δήμου, χορωδίες, τμήματα χορευτικών συγκροτημάτων ξεκινούν από διαφορετικά σημεία της Μενεμένης τραγουδώντας παραδοσιακά κάλαντα για να καταλήξουν στις κεντρικές πλατείες.


 Στη διάρκεια της διαδρομής οι συμμετέχοντες στις ομάδες καλούν τους πολίτες να κατέβουν από τα σπίτια τους για να πάρουν μέρος στην πορεία προς την πλατεία, χτυπάνε κουδούνια, κρατάνε δάδες αναμμένες και κερνάνε παραδοσιακά εδέσματα σε όσους ακολουθούν.

Το έθιμο έχει τις ρίζες του στην Δυτική Μακεδονία  ΤΟ ΕΘΙΜΟ "ΚΛΑΔΑΡΙΕΣ" ΣΤΗΝ ΣΙΑΤΙΣΤΑ  και η παράδοση αναφέρει ότι οι κλαδαριές είναι σε ανάμνηση της φωτιάς που άναψαν οι βοσκοί στη φάτνη του θείου βρέφους.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου συμμετείχε στην αναβίωση του εθίμου και χόρεψε με το παραδοσιακό του τμήμα των Κρητικών χορών στην πλατεία Τσομπάνογλου της Μενεμένης.
Χοροδιδάσκαλος Νίκος Κατσιρντάκης και Μαρία Ταρπαντζή - Λύρα ο Δημήτρης Μακρής και λαούτο ο Μάριος Μπορμπουδάκης▃▃▃▃▃  ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  ▃▃▃▃▃▃▃▃▃


▃▃▃▃▃  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ   ▃▃▃▃▃▃ Επιμέλεια άρθρου
 Παπανικολάου Στυλιανός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια