ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - «ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ» Του Γιάννη Δαλιανίδη


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας παρουσίασε την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 την Θεατρική παράσταση της Εφηβικής Θεατρικής του Ομάδας, με τίτλο «Κάτι να καίει » του Γιάννη Δαλιανίδη , στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Ευόσμου σε σκηνοθεσία Λίας Παπαθανασίου.

Η θεατρική παράσταση «Το Κάτι να καίει»  είναι μεταφορά της μουσικοχορευτικής ταινίας του ελληνικού κινηματογράφου σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη και παραγωγή από τη Φίνος Φιλμ.
Η ταινία κυκλοφόρησε το 1964.  Έκοψε συνολικά 660.791 εισιτήρια και από τις 92 ταινίες της χρονιάς, κατέλαβε την 1η θέση της σχετικής λίστας.

Υπόθεση του έργου


Κατά τη διάρκεια μιας Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη, μια ώριμη γυναίκα, η Σόφη, οδεύει προς εκεί συνοδευόμενη από την αδελφή της, για να πείσει έναν παιδικό της φίλο, τον Ντίνο, να τελέσουν ένα λευκό γάμο, έτσι ώστε να κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία. Ο Ντίνος όμως δε δέχεται, γιατί αν και είναι γυναικάς, προσποιείται στην κοινωνία και στον περίγυρό του, τον σεμνότυφο.

Όλοι εκεί, θα γνωρίσουν μια παρέα μουσικών και ένας από αυτούς θα ερωτευθεί κεραυνοβόλα την κόρη, του «αυστηρών αρχών», διευθυντή της εταιρείας όπου ο Ντίνος εργάζεται, η οποία συνοδεύεται, τέλος, από τον Ντίνο. Κάποια στιγμή κατεβαίνουν όλοι στην Αθήνα. Εκεί όμως, τα πράγματα περιπλέκουν περισσότερο, ώσπου τελικά, ο καθένας βρίσκει και το ταίρι του.

Η Σόφη, εν πάση περιπτώσει, παίρνει την πολυπόθητη κληρονομιά, καταλήγοντας να ανεβάσουν όλοι μαζί, σε ένα μεγάλο θέατρο, μια μουσική παράσταση.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ



 
▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃



 Επιμέλεια άρθρου
 Παπανικολάου Στυλιανός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια