ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - «Η ΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ» Του Αλέκου Σακελάριου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας παρουσίασε την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 την Θεατρική παράσταση της Εφηβικής Θεατρικής του Ομάδας, με τίτλο «Η θεία από το Σικάγο » του Αλέκου Σακελάριου , στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Ευόσμου σε σκηνοθεσία Λίας Παπαθανασίου.

Η θεατρική παράσταση «Η θεία απ' το Σικάγο» είναι μεταφορά διασκευή της  ελληνικής ασπρόμαυρης κινηματογραφικής ταινίας από τη Φίνος Φιλμ, έτους παραγωγής 1957.

Η Πλοκή του έργου


Ο Χαρίλαος  απόστρατος αξιωματικός με πολύ αυστηρές και συντηρητικές αρχές, μεγαλώνει τις κόρες του με... στρατιωτική πειθαρχία. Παρ' όλη την επιθυμία του να τις παντρέψει δεν τις αφήνει πουθενά μόνες, με αποτέλεσμα να μην πλησιάζει άνδρας. Η σύζυγός του καταβάλλει αξιοσημείωτες προσπάθειες να τον πείσει να αλλάξει τακτική, εκείνος όμως επιμένει στην πολύ συντηρητική συμπεριφορά του. 

Όταν όμως η συζήτηση φτάνει στην ξενιτεμένη από χρόνια στο Σικάγο των ΗΠΑ (και πλέον χήρα) αδελφή του τα πάντα ανατρέπονται, εκείνη επιστρέφει στην Ελλάδα και αναλαμβάνει να εκσυγχρονίσει το σπίτι του στρατηγού, όπως και να βοηθήσει τα τέσσερα κορίτσια (και ανιψιές της) να αποκατασταθούν. 

Χάρις σε ένα, μάλιστα, ευφυέστατο, όσο και ριψοκίνδυνο τέχνασμα, πετυχαίνει σύντομα το σκοπό της και η μία μετά την άλλη, οι κοπέλες χορεύουν το χορό του Ησαΐα. Ως επιστέγασμα της ταινίας, η αμερικανόφερτη θεία επιτυγχάνει να συνδεθεί με έναν παλιό της έρωτα.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ


   
 
▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃



 Επιμέλεια άρθρου
 Παπανικολάου Στυλιανός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια