9ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" 2014


ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Ο όρος «Εθελοντισμός» αναφέρεται γενικά στην ηθελημένη πράξη για κάποιο κοινωφελή σκοπό χωρίς υλικό ή άλλο αντάλλαγμα. Ως εκ τούτου, εθελοντής είναι ο πολίτης που προσφέρει ανιδιοτελώς χρόνο ή γνώση για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα. Ετυμολογικά προέρχεται από το ρήμα «εθέλω», που σημαίνει θέλω πολύ.

Στη σύγχρονη εποχή ο Εθελοντισμός έχει καθιερωθεί ως ο θεσμός που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων, στοχεύει στο συλλογικό όφελος και στη συμμετοχή στα κοινά και καλείται να αναπληρώσει τα κενά που δημιουργούν η αδυναμία του κράτους και οι μηχανισμοί της αγοράς.

Ο Εθελοντισμός δεν είναι απλώς ένας όρος, είναι μια πολυμορφική διαδικασία και στάση ζωής, καθώς επιδρά εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα, αφορά όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικών και οικονομικών διακρίσεων, προάγει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή. Μια εθελοντική δράση στοχεύει όχι μόνο στην πρόσκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά, κατά περίπτωση, και στην αντιμετώπιση των αιτίων του, την ενδυνάμωση των επωφελούμενων και τη συνεχή λειτουργία δομών υποστήριξης.


Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός έχει ως βάσει τις αρχές αυτές και στηρίζετε στην συλλογικότητα των μελών του και την εθελοντική δράση αυτών.
Ο σύλλογος θέλοντας να προάγει την ιδέα του εθελοντισμού στα μέλη του εκτός των ιδίων δραστηριοτήτων του συμμετέχει και με εθελοντικές δράσεις όπου του ζητηθεί και δύναται να παρέχει.
Μία από αυτές είναι και η βοήθεια για την διεξαγωγή του Διεθνή Μαραθώνιου "Μέγας Αλέξανδρος" με δημιουργία στάντ τροφοδοσίας των αθλητών του Μαραθωνίου δρόμου στο 35ο χιλιόμετρο της διαδρομής στο Νέο Κορδελιό.
Ο Μαραθώνιος δρόμος διεξήχθη στις 3-4-2014 και η συμμετοχή των μελών εθελοντών στην δράση ήταν υπέρ του δέοντος πολυπληθής.



 

▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃



 Επιμέλεια άρθρου
 Παπανικολάου Στυλιανός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια