ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ
Επίσκεψη του παιδικού θεατρικού τμήματος του συλλόγου με την καθοδήγηση της Λίας Παπαθανασίου (πτυχ Ιστορίας της τέχνης ) και διδάσκον στα θεατρικά τμήματα του συλλόγου την Κυριακή 09 Δεκεμβρίου 2012 στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
Τα παιδιά απόλαυσαν την ξενάγηση και ενθουσιάστηκαν από τα εκθέματα του μουσείου
Λίγα λόγια για το 
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
Με τον νέο οργανισμό, όπως είναι γνωστό, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μετονομάζεται σε Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σε Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης σε Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, ενώ το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά διατηρούν τις μέχρι τώρα επωνυμίες τους.
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης)
Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ και ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ και το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ αποτελούσε ένα χώρο πρωτοβουλίας πολιτών, μοναδικό στην ιστορία του ελληνικού εικαστικού χώρου. Το Μουσείο στηριζόταν από τους φίλους του και είχε συνεργασίες με φορείς της πνευματικής, πολιτιστικής και οικονομικής ζωής του τόπου. Γι’ αυτή τη μοναδική ιστορία του, που βασιζόταν σε διαπροσωπικές σχέσεις εθελοντισμού, ενισχυόταν από την Πολιτεία σε όλα τα λειτουργικά του έξοδα, καθώς και από προγράμματα Πολιτισμού, ενώ οι εκθέσεις και οι εκδηλώσεις του καλύπτονταν αποκλειστικά από τις χορηγίες.
Από την ίδρυση του Μουσείου η συλλογή συνεχίζει να εμπλουτίζεται με νέες δωρεές, τόσο από μεγάλους συλλέκτες, όπως ο Αλέξανδρος Ιόλας, ο Franz Geierhaas, η Μάγδα Κοτζιά, ο Αλέξανδρος Ξύδης, ο Δημήτρης Μεϊμάρογλου όσο και από καλλιτέχνες. Ενδεικτικά αναφέρουμε καλλιτέχνες της συλλογής: Α. Ακριθάκης, Α. Απέργης, Κ. Βαρώτσος, Γ. Ζογγολόπουλος, Ό. Ζούνη, Β. Κανιάρης, Κ. Τσόκλης, Ν. Κεσσανλής, Γ. Μόραλης, Δ. Μυταράς, Παύλος, D. Oppenheim, Niki de St. Phalle, Τakis, V. Velickovic, A. Warhol. Σήμερα το μουσείο έχει περισσότερα από 1800 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, βιντεοτέχνης, συναρμογών, εγκαταστάσεων, έργα χαρακτικής και έργα φωτογραφίας ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.



  Επιμέλεια άρθρου
  Παπανικολάου Στυλιανός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια