1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος κατοίκων Νέας Πολιτείας πραγματοποίησε στις 2 Δεκεμβρίου 2012 στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου το 1ο Σεμινάριο συναισθηματικής διαλεκτικής με τον Στέλιο Καλαθά 


Στο σεμινάριο συμμετείχε η θεατρική ομάδα ενηλίκων του συλλόγου

Το σεμινάριο που βασίζεται στη «Συναισθηματική Διαλεκτική», είναι μια βιωματική μέθοδο που ξεδιπλώνει τα συναισθήματα αρχικά μέσα από λόγο-διάλογο, ανακαλύπτοντας τη «θερμή» επικοινωνία των λέξεων χρησιμοποιώντας και τις 5 αισθήσεις. Η μέθοδος έχει ρίζες στο Ασιατικό θέατρο, περνώντας όμως κατόπιν στην Αμερικάνικη εξέλιξή της.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει ασκήσεις δυναμικής λόγου, δημιουργικής φαντασίας, ανάδυσης συναισθημάτων και σωστής συμπεριφοράς. Όλα μέσα από εικόνα, ήχο, αφή, όσφρηση.

Στο σεμινάριο επίσης εντάσσονται τα συναισθήματα στο θεατρικό κείμενο με νέες εφαρμογές και γίνονται θεατρική πράξη ενώ παράλληλα δουλεύεται και το σώμα για να είναι πάντοτε σε θέση να υπηρετεί τον εκάστοτε ρόλο.

Πολύτιμη βάση στην οποία στηρίζεται η μέθοδος αυτή είναι οι εμπειρίες του κάθε
συμμετέχοντος και φυσικά στόχος και σκοπός είναι ο σωστός έλεγχος των συναισθημάτων και στην κατάλληλη χρήση τους σε συνδυασμό πάντα με την
υποκριτική τέχνη. 
  




  
  Επιμέλεια άρθρου
  Παπανικολάου Στυλιανός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια