1ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ



1ο Παραδοσιακό Συναπάντημα.”Μαγνησιώτικα Σταυροδρόμια” 


Το Σάββατο 23 Ιουνίου το τμήμα παραδοσιακών χορών ενηλίκων του Συλλόγου μας συμμετείχε με χορούς απο την Θράκη, στο 1o παραδοσιακό συναπάντημα με την ονομασία “Μαγνησιώτικα σταυροδρόμια”, που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Νέας Μαγνησίας, του Δήμου Δέλτα και το χορευτικό συγκρότημα Ιωνίας του Δήμου Δέλτα

'Ηταν μία συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών σχημάτων, όπου συμμετείχαμε δίνοντας ένα δυνατό πολιτιστικό παρόν.Τα “Μαγνησιώτικα σταυροδρόμια” , πλημμύρισαν από παραδοσιακούς χορευτές, μουσική, χορό και τραγούδι και αυτό το συναπάντημα της παράδοσης, κατέληξε σε ένα μεγάλο λαικό πανηγύρι.
Τα χορευτικά έλαβαν μέρος είχαν διαφορετικά σημεία αφετηρίας και ακολούθησαν συγκεκριμένη διαδρομή, χορεύοντας και τραγουδώντας με τη συνοδεία παραδοσιακών οργανοπαιχτών. Συναπαντιώνταν στα “Μαγνησιώτικα σταυροδρόμια”, ενώ το σημείο συνάντησης όλων, ήταν το καταπληκτικό μεγάλο πάρκο της Νέας Μαγνησίας. Εκεί το κάθε χορευτικό παρουσιάστηκε με ένα σύντομο ιστορικό, όπου αναφερόταν η δράση του καθώς και με ένα παραδοσιακό χορό . Στη συνέχεια ακολούθησε, λαικό γλέντι με χορό για όλους τους συμμετέχοντες, παρέα με τον κόσμο!




 Επιμέλεια άρθρου
 Παπανικολάου Στυλιανός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια