ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ


Μετά την εκδρομή εξόρμηση στην λίμνη Κερκίνη του νομού Σερρών που πραγματοποίησε ο σύλλογος την Κυριακή 9 Νοεμβρίου του 2008 μία νέα εκδρομή με Οικολογική Περιβαντολογική ευαισθητοποίηση πραγματοποιήσε την Κυριακή 30 Μαΐου 2010 στο Νυμφαίο του Νομού Φλώρινας .

Το χωριό Νυμφαίο (παλαιότερα Νιβέστα ή και Νέβεσκα είναι ορεινός οικισμός (υψόμ. 1.350)που έχει χαρακτηρισθεί από το 1978 ως «διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός» Υπάγεται στο Δήμο Αμυνταίου του Νομού Φλώρινας. Βρίσκεται στο νότιο άκρο του νομού, στις ανατολικές κλιτύες του όρους Βέρνου, σε απόσταση 57 χλμ. από την πόλη της Φλώρινας μέσω του αυτοκινητοδρόμου 27 και του οδικού άξονα Ξινού Νερού. Οι ταξιδιωτικοί οδηγοί το παρουσιάζουν ως ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης, ενώ στον παγκόσμιο διαγωνισμό της U.N.E.S.C.O. διεκδίκησε το Διεθνές Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την άριστη διαχείριση πολιτιστικού αποθέματος και φυσικού περιβάλλοντος. Ο οικισμός έχει μόνιμο πληθυσμό 132 κατοίκων σύμφωνα με την απογραφή του 2011.Περισσότερα



Ιδιαίτερη ήταν η επίσκεψη στο καταφύγιο άγριας πανίδας του Αρκτούρου όπου παιδιά και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για το έργο της οργάνωσης στην φροντίδα των προστατευόμενων άγριων ζώων όπως είναι η καφέ αρκούδα ο λύκος το αγριόγιδο η βίδρα κα με προβολές και περιήγηση ξενάγηση στο καταφύγιο.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μία αστική, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική, περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992 κι έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Αφορμή της ίδρυσις του ήταν η ανάγκη εύρεσης άμεσης λύσης στο τότε διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της αιχμαλωσίας αρκούδων αλλά και λύκων. Μια αφορμή που οδήγησε σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων και ενεργειών.Περισσότερα









 Επιμέλεια άρθρου
 Παπανικολάου Στυλιανός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια