ΑΙΤΩΛΕΙΑ 2008 - ΔΗΜΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ


Αφιερωμένες στη μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού είναι οι εκδηλώσεις «Αιτώλεια 2008» που πραγματοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στον συνοικισμό της Ελπίδας Ευόσμου.

Τις θεσμικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 22 και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 24 Αυγούστου στο πάρκο Ελπίδας Ευόσμου στο πλαίσιο του εορτασμού του Ιερού Ναού Κοσμά του Αιτωλού, συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Κοσμάς ο Αιτωλός», η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση.

Την Παρασκευή οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με ένα πλούσιο πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα, αλλά και δρώμενα με παιχνίδια για τους επισκέπτες μικρής ηλικίας. 

Την επόμενη ημέρα τη σκυτάλη παρέλαβε ο Πέτρος Γαϊτάνος, που θα παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα από τραγούδια μεγάλων συνθετών αλλά και από τη προσωπική του δισκογραφία. Νωρίτερα θα πραγματοποιήθηκε πανηγυρικός εσπερινός και λιτανεία της εικόνας του Κοσμά του Αιτωλού στην περιοχή της Ελπίδας. 

Η αυλαία των εκδηλώσεων έπεσε την Κυριακή, ανήμερα της γιορτής του αγίου, με συναυλία λαϊκής και έντεχνης μουσικής και παραδοσιακούς χορούς. Στη συναυλία συμμετέχαν οι τραγουδιστές Σωκράτης Παπαιωάννου, Φένια Χρήστου και ο Γιάννης Καρασάββας. 



 Επιμέλεια άρθρου
 Παπανικολάου Στυλιανός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια