ΒΟΗΘΕΙΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΤΟ 2008



Ο Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας συγκέντρωσε και παρέδωσε χρήματα στον πυρόπληκτο οικισμό Λέπρεο της Ζαχάρως στην Ηλεία

Γέροντες και γερόντισσες τούς έσφιγγαν το χέρι. Η ευγνωμοσύνη ήταν έκδηλη στα πρόσωπά τους, κυρίως γιατί δεν τους ξέχασαν. Μέλη του Συλλόγου Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου ταξίδεψαν μέχρι τον οικισμό Λέπρεο της Ζαχάρως, προκειμένου να παραδώσουν οι ίδιοι τα χρήματα που συγκέντρωσαν

"Ήταν συγκινητική η παραμονή μας στο Λέπρεο. Οι γέροντες και γερόντισσες δεν πίστευαν ότι κατεβήκαμε μέχρι εκεί, για να τους παραδώσουμε οι ίδιοι τα χρήματα. Εμείς βέβαια θέλαμε να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι την καταστροφή. Όταν φεύγαμε από το χωριό, μας χαιρετούσαν λέγοντάς μας 'γεια σας και καλό δρόμο, λεβέντες Μακεδόνες'", τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου Μανώλης Καλαθάς, ο οποίος μαζί με το γ.γ. Παναγιώτη Παναγιωτίδη, τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Αθανάσιο Δρένο και το μέλος Δημήτρη Πανόπουλο κατέβηκαν στην Πελοπόννησο.




Αφορμή για τη συγκέντρωση των χρημάτων αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονίας που ανέφερε ότι στο Λέπρεο ενδεχομένως να σταματήσει η λειτουργία του δημοτικού σχολείου, για να μην κινδυνεύσουν οι δεκαεπτά μαθητές του από τις κατολισθήσεις και τις καταπτώσεις βράχων από την παρακείμενη πλαγιά που αποψίλωσε η φωτιά.
"Ένα μικρό, προληπτικό ανασχετικό έργο είναι το μόνο που χρειαζόμαστε", ανέφεραν σε επικοινωνία που είχαν με τα μέλη του Συλλόγου ο δάσκαλος του Λέπρεου Θ. Παπακυριακόπουλος, η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Λεπρεατών Ε. Χαμαλάκη και ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Λέπρεου Ν. Παναγιώτης.




Άμεσα ο σύλλογος με σύνθημα "Οι πολίτες του Ευόσμου βοηθούν τους πυρόπληκτους" έστησε ειδικό περίπτερο στα μέσα Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου και ενημέρωνε τους πολίτες για τις καταστροφικές πυρκαγιές. "Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική. Ευχαριστούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην προσπάθειά μας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός ηλικιωμένου, ο οποίος είχε δύο μικρά χαρτονομίσματα στο πορτοφόλι του και μας άφησε το ένα", σημείωσε ο κ. Καλαθάς.

ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ

Στις 26 Ιανουαρίου 2008 αντιπροσωπεία του Συλλόγου Κατοίκων Νέας Πολιτείας πήγε στο Λέπρεο, για να γνωρίσει από κοντά αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και να τους παραδώσει το συμβολικό ποσό των 3.450 ευρώ, με σκοπό την αγορά πλεγμάτων αντιστήριξης για την ενίσχυση της παρακείμενης πλαγιάς στο δημοτικό σχολείο. Η λιτή εκδήλωση έγινε στο λαογραφικό μουσείο του Λέπρεου, ενώ τα χρήματα παρέλαβε η πρόεδρος του Συλλόγου Λεπρεατών Έφη Χαμαλάκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Λέπρεο έχει περίπου 500 κατοίκους και είναι το μοναδικό ορεινό χωριό της Ηλείας στο οποίο λειτουργεί δημοτικό σχολείο.

Τα παιδιά των υπόλοιπων ορεινών οικισμών κατέβαιναν -και πριν από τις καταστροφικές φωτιές- στο σχολείο της Ζαχάρως.







  Επιμέλεια άρθρου
  Παπανικολάου Στυλιανός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια