4ος ΛΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ2018-05-26T11:01:29+00:00

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ


4ος ΛΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5000μ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 1000μ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 

Ο  ΔΗΜΟΣ  ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ, σε συνεργασία με Τον ΠΟΛΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ  προκηρύσσουν Αγώνα Δρόμου εκτός Σταδίου, σε Δημόσια οδό, με την επωνυμία:

«4ος  ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ 2018» ,   σε δημόσια οδό.

Ο Αγώνας θα διεξαχθεί, σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:
 

1. Ημερομηνία Διεξαγωγής Αγώνων

      Κυριακή  06 Μαΐου  2018

2.ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

2.1) Δρόμος 5.000m:

Ώρα Εκκίνησης:  10:30 πμ

Αφετηρία &Τερματισμός: πλατεία Ευόσμου μπροστά στο Δημαρχείο Ευόσμου.

 
2.2)  Δρόμος 1.000m  μαθητών – μαθητριών Δημοτικών σχολείων :

Ώρα Εκκίνησης:  11:15 πμ

Αφετηρία & Τερματισμός :πλατεία Ευόσμου μπροστά στο δημαρχείο .

Περιγραφή της διαδρομής: αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site  του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και στο «facebook» του συλλόγου  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΩΡΕΑΝ

3.1) Για  τα  5.000μ.:

  Στο λαϊκό δρόμο των 5.000 μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες , γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας και μαθητές-μαθήτριες, δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα.

Αθλητές και Αθλήτριες που ανήκουν στη δύναμη του ΣΕΓΑΣ, αγωνίζονται με τις προϋποθέσεις συμμετοχής που ορίζονται από την Ομοσπονδία. ( Δελτίο αθλητικής Ιδιότητας με τη βεβαίωση υγείας)

3.2)  Για  τα  1.000μ.:

Για, μαθητές-τριες, των δημοτικών σχολείων και αθλητές-τριες, μέχρι 12 ετών (2006), με ατομική ή Ομαδική συμμετοχή.

Τους μικρούς αθλητές-τριες  μπορούν να συνοδεύσουν οι γονείς τους.

Απαραίτητη η βεβαίωση συμμετοχής, από τον γονέα, καθώς και η υπεύθυνη δήλωση. Και για γονείς οι οποίοι θα συνοδεύουν τα τέκνα τους.

4. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

    Έπαθλα :

Στα 5.000 μ μετάλλιο και δίπλωμα απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών  .

Στα 1000 μ   .  Στα πρώτα 15 αγόρια και 15 κορίτσια θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και σε όλους τους συμμετέχοντες , θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα

5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΕΙΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον δρόμο των  5χλμ. είναι  55 λεπτά.

ΚΡΙΤΕΣ – ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Την χρονομέτρηση και την έκδοση αποτελεσμάτων έχουν αναλάβει  οι Οργανωτές .

Τεχνικός Υπεύθυνος Διοργάνωσης, ο Σύλλογος

Τεχνικός Υπεύθυνος Συντονιστής ο Ηλίας Ανάπαλης συλλόγου κατοίκων Νέας Πολιτείας


ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 

ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ 6  ( ΕΝΤΟΣ Δ.Α.Κ.)

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΟΣΜΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  ΚΑΙ ΩΡΕΣ   18:00 – 21:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κέντρο παραλαβής αριθμών: . Μια ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα  παραλαμβάνουμε τα νούμερα  από την  γραμματεία που θα εξυπηρετεί τους δρομείς την Κυριακή το πρωί , στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου  σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου.
Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών υπάρχει και την ημέρα του αγώνα τουλάχιστον  μια  (1) ώρα πριν την εκκίνηση στην αφετηρία στη γραμματεία του αγώνα.

Προσοχή απαραίτητη προϋπόθεση για όσους από τους συμμετέχοντες που  δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας κατά την παραλαβή του φακέλου συμμετοχής πρέπει να συνοδεύονται από τον γονέα ή κηδεμόνα ώστε να υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση για την συμμετοχή του. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα γίνεται αποδεκτή η συμμετοχή.

  

Ειδικές Οδηγίες Συμμετοχής – Αγώνας Δρόμου

Α. ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ 

Οι συμμετέχοντες δρομείς μεταβαίνουν με δικά τους μέσα στον χώρο εκκίνησης του αγώνα. Σημειώνεται ότι οι δρομείς πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα πριν από την έναρξη του Αγώνα, δηλαδή, στις 9:30.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Πλαστικός σάκος με τα προσωπικά αντικείμενα, για όσους δρομείς το επιθυμούν, πρέπει να παραδοθεί μια ώρα  πριν από την εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου ,στην είσοδο του Δημαρχείου Κορδελιού Ευόσμου , σημείο που έχει ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή.

Μετά τον τερματισμό, η παραλαβή των πλαστικών σάκων γίνεται με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής και με τη βοήθεια των εθελοντών.

Επίσης οι αθλητές παρακαλούνται να μην φέρουν αντικείμενα αξίας μέσα στην τσάντα τους. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθηνή για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένων

ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ 

Οι δρομείς μπορούν να προθερμαίνονται επί της πίσω από τον χώρο εκκίνησης. Δεν θα επιτρέπεται η προθέρμανση μπροστά από τη γραμμή εκκίνησης.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Η εκκίνηση των Αγώνων Δρόμου 5χλμ & 1000 μ γίνεται στην πλατεία Ευόσμου

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Έναν χρειαστεί λόγο μεγάλης συμμετοχής Θα εφαρμοστεί η «εκκίνηση κατά κύματα» (“wave start”). Μπορεί να δοθούν συνολικά τρεις διαδοχικές εκκινήσεις, με διαφορά λίγων λεπτών μεταξύ τους.

Καλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να τηρήσουν τους κανόνες που διέπουν την εκκίνηση και τις οδηγίες των στελεχών και των εθελοντών της Οργανωτικής Επιτροπής.

Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα και ο τερματισμός δρομέων χωρίς αριθμό συμμετοχής. Επίσης, δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα και ο τερματισμός δρομέων συνοδεύοντας σκύλο , όπως επίσης θα εμποδίζεται η είσοδος δρομέων με μηχανικό ή άλλο μέσο, πατίνια, αγωνιστικά καρότσια, ποδήλατο.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Εμφιαλωμένο νερό παρέχεται στους δρομείς  στον τερματισμό..

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 5χλμ

Χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του αγώνα έχουν οριστεί τα 50 λεπτά.

Ο αγώνας 5χλμ ολοκληρώνεται στις 11:20 , διότι ακολουθεί η εκκίνηση του Αγώνα Παιδιών 1000μ. .

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι δρομείς που τυχόν συνεχίζουν την προσπάθειά τους πέραν του καθορισμένου χρονικού ορίου, σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής, πρέπει να γνωρίζουν ότι τρέχουν ή βαδίζουν με δική τους ευθύνη.

 ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Όλοι οι δρομείς πρέπει να φέρουν  κολλημένο τον  αριθμό συμμετοχής τους, το οποίο παρέλαβαν από τα Κέντρα Εγγραφών .

Μόνο οι αθλητές οι οποίοι: α) συμμετέχουν στον αγώνα έγκυρα, β) τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα και (γ) τηρούν τους κανονισμούς (βλ. συνοδεία σκύλου, μηχανοκίνητα, κλπ.) θα περιληφθούν στα τελικά αποτελέσματα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επιπλέον, απαιτείται η αμοιβαία κατανόηση και βοήθεια μεταξύ των δρομέων,  πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα, όπως επιβάλλουν το αθλητικό ήθος και οι αξίες που διαπνέουν τον αθλητισμό. Μεμονωμένοι δρομείς αλλά και ομάδες δρομέων οφείλουν να σέβονται τους συναθλητές τους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην προσπάθειά τους και να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, οι κριτές του αγώνα και τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής μπορούν να ακυρώσουν αθλητές και να τους διαγράψουν από τον πίνακα αποτελεσμάτων μετά τον αγώνα, αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό και οπτικό υλικό.

Χιλιομετρικές ενδείξεις: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις ανά χιλιόμετρο.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Όλες οι αγωνιστικές διαδρομές είναι ελεύθερες από την κυκλοφορία των οχημάτων. Στο ρεύμα του δρόμου όπου τρέχουν οι αθλητές δεν έχουν δικαίωμα κίνησης οι μη συμμετέχοντες (θεατές, συνοδοί κ.ά.). Το διπλανό ρεύμα από εκείνο των αθλητών παραμένει στη διάθεση της Τροχαίας, του ΕΚΑΒ και των οχημάτων υποστήριξης της διοργάνωσης.

Η παρακολούθηση των αγώνων από θεατές, συνοδούς και φίλους των δρομέων και η μετακίνησή τους επιτρέπεται μόνο εκτός αγωνιστικής διαδρομής. Δεν επιτρέπεται η συνοδεία αθλητών με κανένα μέσο (π.χ. ποδήλατο, μοτοσυκλέτα) τόσο στο κατειλημμένο από τους δρομείς ρεύμα όσο και στο διπλανό.

Η κίνηση συνοδών ανάμεσα σε αθλητές, και η μη συμμόρφωση στις οδηγίες της Τροχαίας και των υπεύθυνων της διοργάνωσης επιφέρει την άμεση αποβολή των παραβατών από τη διαδρομή και την ακύρωση των συνοδευόμενων αθλητών.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ  ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα και ο τερματισμός δρομέων χωρίς αριθμό συμμετοχής.

Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα και ο τερματισμός δρομέων συνοδεύοντας σκύλο. ΓΡΑΜΜΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ 

Εισερχόμενοι στον χώρο του τερματισμού, οι αθλητές ακολουθούν την πορεία που υποδεικνύεται από κριτές και εθελοντές και οριοθετείται από κώνους. Κατευθύνονται προς τη γραμμή τερματισμού.

Όλοι οι δρομείς, αμέσως μετά τον τερματισμό, καλούνται να συνεχίζουν να βαδίζουν προς την έξοδο

Οι δρομείς παραλαμβάνουν το σάκο με τα προσωπικά τους αντικείμενα στον χώρο όπου τον είχαν παραδώσει.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ 

Η πρόσβαση στον τερματισμό επιτρέπεται μόνο στους δρομείς που έχουν αριθμό συμμετοχής  και τερματίζουν, καθώς και στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που έχουν τη σχετική ένδειξη στη διαπίστευσή τους. Συγγενείς, φίλοι, συνοδοί, προπονητές δεν θα πρέπει να επιδιώκουν την πρόσβαση στην περιοχή αυτή, διότι δυσκολεύουν τόσο τους δρομείς κατά την έξοδό τους όσο και τις προγραμματισμένες λειτουργίες της Οργανωτικής Επιτροπής. Επίσης, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε οποιονδήποτε θελήσει να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου με άλλα μέσα (π.χ. ποδήλατο, πατίνι κ.λπ.). Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να ενημερώσουν τους συνοδούς τους για τους κανονισμούς αυτούς.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Με τη λήξη κάθε αγώνα ανακοινώνονται άμεσα τα επίσημα αποτελέσματα των πρώτων τριών δρομέων αντρών και γυναικών στα 5000μ και η κατάταξη των πρώτων 15 αθλητών και αθλητριών στα 1000 μ. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός επτά εργάσιμων ημερών στο  site Δήμου Κορδελιού Ευόσμου & στο «facebook» του συλλόγου ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

Απονομές  11: 00 πμ στην  πλατεία μπροστά στο Δημαρχείο για τα 5000 μ και 11:45 για τα 1000 μ .

Με εκτίμηση η

Οργανωτική επιτροπή Αγώνα